Bagaimana untuk menurunkan berat badan sebanyak 10 kg? Senaman dan Diet

aktiviti fizikal untuk penurunan berat badan sebulan sebanyak 10 kg

Masalah penurunan berat badan adalah yang paling relevan sejak kebelakangan ini, baik di kalangan gadis muda mahupun di kalangan wanita yang lebih tua. Tetapi ia adalah gadis-gadis yang paling sering bimbang tentang penampilan mereka dan ketiadaan pound tambahan, jadi mereka mencari cara setiap hari untuk menurunkan 10 kg dengan senaman dan diet. Kenapa betul-betul 10 kg? Berat ini adalah anggaran, kerana untuk setiap bilangan kilogram berat berlebihan yang anda perlukan untuk menyingkirkan adalah semata-mata individu. Tetapi masih, pertanyaan carian paling popular di Internet kekal "Bagaimana untuk menurunkan berat badan sebanyak 10 kg? Senaman dan diet", jadi kita akan bercakap mengenainya kemudian.

Sebenarnya, terdapat beberapa cara untuk menurunkan berat badan. Ini termasuk bukan sahaja diet dan latihan, tetapi juga pemakanan yang betul secara umum dan pelbagai prosedur kosmetik (bungkus, urut, mandi), apatah lagi teh dan persediaan herba untuk penurunan berat badan. Tetapi semua orang tahu bahawa ia adalah pendekatan bersepadu untuk menyelesaikan masalah bagaimana menurunkan berat badan sebanyak 10 kg dengan senaman dalam sebulan yang akan memberikan kesan yang paling ketara.

Sistem latihan penurunan berat badan khas yang dibangunkan oleh pakar kecergasan membolehkan anda menurunkan 10 kg dengan berkesan dengan senaman dalam 2 minggu atau lebih awal, hanya jika anda mematuhi diet dan tahap aktiviti fizikal tertentu. Dengan bantuan mereka, anda bukan sahaja dapat mengembalikan berat badan anda kepada normal, tetapi juga mengepam hampir semua kumpulan otot.

Bagi semua orang yang ingin menurunkan berat badan sebanyak 10 kg dengan senaman dalam 2 minggu atau maksimum sebulan, kami mempersembahkan set khas senaman berkesan di rumah.

Bagaimana untuk menurunkan 10 kg dalam sebulan dengan senaman?

Seperti yang telah kita ketahui, hanya pendekatan bersepadu untuk isu penurunan berat badan boleh memberikan hasil yang diharapkan. Oleh itu, apabila melakukan senaman untuk menurunkan berat badan, jangan lupa makan dengan betul dan minum sehingga 2-3 liter air. Aktiviti fizikal yang kerap harus diwajibkan. Untuk melakukan ini, anda boleh mendaftar untuk kolam renang, kecergasan, aerobik, menari, Pilates atau berlari.

Dan jika anda ingin menyatukan hasilnya, gunakan set latihan berikut untuk menurunkan berat badan sebanyak 10 kg. Pertimbangkan senaman untuk kawasan badan yang paling bermasalah:

  • Kedudukan permulaan - berdiri di atas tangan anda (seperti dalam tekan tubi), sambil punggung rata dan tidak kendur, dan perut ditarik masuk. Bengkokkan satu kaki di lutut dan halakan ke arah bahu bertentangan, kemudian kembali ke posisi permulaan. Ulangi langkah yang sama dengan kaki sebelah lagi kira-kira 15 kali untuk 3 set.
  • Pegang belakang kerusi dan angkat kaki anda pada sudut 90 darjah ke badan anda tanpa membengkokkan lutut anda. Selepas itu, buat 10 pergerakan bulat dengannya dan tukar kaki. Pastikan belakang anda lurus sepanjang masa.
  • Berdiri sisi ke kerusi, pegang dengan tangan anda, dan lakukan 20 hayunan dengan setiap kaki ke sisi, melengkapkan 3 set. Untuk menambah beban, jangan pegang kerusi dengan tangan anda.
  • Berbaring di atas lantai dan angkat punggung secara berirama ke atas dan ke bawah sekurang-kurangnya 20 kali dalam 3 set. Selepas itu, berguling ke sisi anda dan lakukan 30 hayunan dengan setiap kaki ke atas dan ke hadapan, pastikan ia selari dengan lantai.
  • Letakkan kaki anda seluas bahu, dan angkat tangan anda ke atas, genggam mereka ke dalam istana. Lakukan kecenderungan yang lancar, pertama ke satu arah, kemudian ke arah yang lain, dan kemudian kembali ke kedudukan permulaan. Anda harus merasakan bagaimana obliques dan abs anda diregangkan, yang secara beransur-ansur akan melegakan anda daripada bahagian yang kendur.
  • Letakkan kaki anda rapat antara satu sama lain dan hayun kaki anda, pertama satu, kemudian yang lain. Pada masa yang sama, sentiasa berdiri tegak, tanpa mencondongkan punggung. Jika latihan ini sukar untuk anda, anda boleh memegang tangan anda di belakang kerusi. Lakukan kira-kira 15 hayunan dengan setiap kaki dalam 3 set.

Tetapi agar latihan memberikan hasil maksimum apabila menurunkan berat badan, perlu mematuhi diet yang betul, jadi selanjutnya kita akan bercakap tentang cara menurunkan berat badan sebanyak 10 kg menggunakan diet. Juga, jangan lupa tentang senaman.

Bagaimana untuk menurunkan berat badan sebanyak 10 kg atau lebih dengan bantuan diet dan senaman yang kerap?

epal untuk penurunan berat badan dalam sebulan untuk 10 kg

Melakukan set latihan di atas untuk menurunkan berat badan, tentukan sendiri diet individu. Ia boleh diwakili oleh diet yang direka khas, serta diet berdasarkan peraturan diet yang sihat dengan sekatan tertentu.

Walaupun anda bukan penyokong diet, ingat bahawa untuk menurunkan berat badan dengan berkesan, anda mesti meninggalkan alkohol, makanan berlemak, manis dan berkanji, tidak termasuk makanan segera, karbohidrat cepat dan lemak tepu. Gantikan makanan yang berbahaya kepada badan anda dengan sayur-sayuran segar, buah-buahan dan bijirin, dan juga minum air sebanyak mungkin. Kurangkan bahagian anda setiap hari: dengan cara ini anda boleh mengurangkan pengambilan makanan anda. Di samping itu, tidak lama lagi perut anda akan berkurangan dengan ketara, dan rasa lapar akan berhenti mengganggu anda dengan kerap, dan anda akan dapat mengambil lebih sedikit kalori.

Sekiranya anda berani mengambil langkah drastik dan ingin tahu cara menurunkan berat badan sebanyak 10 kg atau lebih dengan bantuan diet, gunakan kaedah berikut:

  • Mono-diet yang ketat berdasarkan kefir dan soba tanpa lemak. Ia direka untuk 1 minggu, jika dikehendaki, ia boleh dilanjutkan atau diulang selepas beberapa ketika.
  • Diet berasaskan sup saderi. Ia adalah salah satu yang paling mudah, kerana sup ini boleh dimakan dalam sebarang kuantiti setiap kali anda berasa lapar, tanpa rasa takut untuk angka itu. Untuk menyediakannya, anda memerlukan produk berikut: 1 kg kubis, 2 lobak merah, 0. 5 kg saderi, 1-2 bawang, 1-2 lada benggala, dan 2 tomato atau pes tomato.
  • Diet tegar berdasarkan puasa sekejap. Diet ini akan membantu anda kehilangan 10 kg dalam masa seminggu sahaja, tetapi ia boleh mempunyai banyak kontraindikasi, jadi fikir dengan teliti sebelum mempertaruhkan kesihatan anda atas nama menurunkan berat badan. Hari ganti apabila anda hanya minum air mineral dengan hari apabila anda minum satu liter susu. Pada salah satu hari bekerja, anda boleh makan salad sayuran atau buah, dan pada hujung minggu - telur rebus, daging, atau 100 gram keju kotej tanpa lemak dengan kefir.